Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sergej V. Lavrov, ministr zahraničních věcí Ruské federace, na besedě s novináři 12.8., cituji: "Západní média začínají, i když neochotně, dostatečně informovat o hrůzných událostech, se kterými se potýká civilní obyvatelstvo na východní Ukrajině. Je to velmi, velmi smutný obraz: tisíce mrtvých a raněných, žádná elektřina, žádná pitná voda, nefungují nemocnice, pečovatelské domy a další sociální infrastruktura. Tak tedy pozdě, ale přesto vychází pravda najevo a začínají o ní mluvit i ti, kteří ktomu, co se tam skutečně děje, mlčeli. Poděkování patří ruským novinářům za jejich velký přínos k tomu, že tato pravda konečně hlasitě zazněla z různých novinových stránek, obrazovek TV a mezinárodních organizací."

Komentuji: No jo, když nám tady zakázali říkat pravdu a sami lhali, tak to máte pak těžký, Sergeji Viktoroviči.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Z70d20e91n52a 24K18o54č87í

12. 8. 2014 14:00

takže ona je to navíc ještě všechno ověřená pravda, co napsal 8-o?!!

1 0
možnosti

Zajímavé jak často se u oděských událostí zapomíná, kdo to celé vyprovokoval - byli to proruští, kdo nejdřív zaútočil na pokojnou demonstraci stoupenců jednotné Ukrajiny, konanou před fotbalovým zápasem Oděsa vs. Charkov --- zastřelili 4 lidi a několik desítek dalších postřelili nebo zmlátili do bezvědomí.

Což samozřejmě neomlouvá pozdější peklo v Domě odborů. Nicméně to pomůže pochopit, proč byli někteří z útočníků tak bestiální - chtěli prostě pomstu, krev za krev.

A alkohol na tom měl určitě taky podíl.

1 3
možnosti
Foto

Takže jsme to vysvětlili, kluky napomenuli a jde se na pivko?

2 0
možnosti

slušná seminární práce na téma aktuální Ukrajina, přiznám se, že bych si nikdy nedovolil tak urputně napsat to, co autor. Nevím, jestli na Ukrajině byl, byť jeden den, ani nevím z čeho čerpal pro svou práci (vyjma tzv. US zdrojů, jak sám píše), ale možná by bylo super, kdyby nějak oddělil co přesně je z NY Times a co odjinud, případně aby uvedl, odkud odjinud to je. Nic vůči autorovi ve zlém, ale většina, podle mého, není (a nemůže) být z jeho hlavy. A pokud ano a vše je z jeho a pouze z jeho hlavy, měl by autor urychleně nastoupit na tramvaj směr Pohořelec a hlavním vchodem vstoupit do Černínského paláce.  

JInak k autorovi a jeho tvrzení : citace z 23:52 : "Proč se to všechno děje zrovna takto, není nepochopitelné. Nicméně, aby to člověk pochopil, musí k tomu mít podmínky, zejména odstup, nadhled, naprostou nezávislost myšlení, potřebný rozhled (zkušenost, vzdělání, zájem o věc). To není jednoduché, proto většina lidí není schopna pochopit, vo co go." 

Rád bych věděl, kde autor čerpá ty své "podmínky", "odstup", nadhled", "rozhled" etc. A docela by mě zajímalo, jestli vůbec byl fyzicky někdy na Ukrajině a s někým se tam bavil, byť třeba jen na ulici. Nebo zda vše "řeší" od stolu v ČR.  

Děkuji za slušnou odpověď.

1 1
možnosti
Foto

Hmm, to je docela slušná reakce, pane Šrejbr. Děkuji za ni. Máte pravdu, věnujme se tomu, co je nám bližší. Zdrbejme autora a zpochybněme jeho zpúsobilost v čemkoli nás napadne. Smrt nevinných na Ukrajině je pro nás už natolik abstraktní záležitost, že se k tomu ani vyjádřit neumíme, je to téma pro seminárku a asi ani není z autorovy hlavy, jinak Pohořelec. Bravo. Hodně dobrej. :-)

5 2
možnosti

Autor bohužel skočil na špek. Ať už záměrně nebo nezáměrně. Chápu, že neuvedl zdroj. Uvádím jej za něj. Další rádoby nezávislé články šikovně vybrané a upravené ze "světového tisku" svědčí spíše o variantě A. 

  http://www.seznam.name/rss-clanek-13095983/2014-08-11/new-york-times-discovers-kiev-s-neo-nazis-at-war-in-eastern-ukraine.html

Originál z NYT je z 9.8.;-)

http://www.nytimes.com/2014/08/10/world/europe/ukraine.html?ref=world&_r=1

2 3
možnosti
Foto

Vás mít za poradce, letíte jak holubička, Svobodo.:-):-/

6 1
možnosti

J52a46n 47S68e19m39i31k

12. 8. 2014 0:41

Nebudu komentovat ucast ultrapravicovych slozek na Majdanu a v batalionech Narodni gard. Jen neco k te valce ktera je Vami chapana jako valka proti ruskym obyvatelum vychodu.

Pokud umite rusky, rozeznate urcite rustinu od Ukrajinstiny.

Sledujte videa z operaci Ukrajinske armady proti povstalcum. Uvidite, ze vetsina ukrajinskych vojaku tam mluvi rusky, a to nejen do kamery, ale i mezi sebou.

neni to tak jednoduche ten konflikt

4 0
možnosti

skoro století Rusové vnucovali ruštinu jako první a úřední jazyk, tak není divu, že většina lidí mluví rusky. Ukrajinský jazyk a a vše ukrajinské bylo velmi důsledně pošlapáváno (a to je slušný výraz, spíše se dá říct vyhladověno, vyvražděno). Ruština byla prvním jazykem skoro 80 let, na školách, úřadech, není se co divit, že Ukrajinci mluví rusky, jsou z generace, jejichž rodiče a prarodiče neměli kde ukrajinsky mluvit. Takže z toho bych nic neusuzoval.

2 2
možnosti

..... hmmm, svět je stále na "hákoše", i po těch letech, dosti "háklivý" - viz. případy čs. vojáků v Afghánistánu s vyobrazenou symbolikou SS bojových jednotek na helmách, vojáci Bundeswehru v Afghánistánu se symbolikopu palmy Africa corps na bojových vozidlech etc.etc. ..... proto mi není zcela jasné, proč je takové jednání na Ukrajině pardonováno a tolerováno. Nikdo, (státníici, politici, novinářská obec atd.) doslova NIKDO ! ze Západu tyto excesy nekomentuje a jediná kritika zaznívá ze strany Kremlu.  

...... uvádíte několik zahraničních zdrojů (což je pro oponenty nestravitelné), však svastikou se nešetří ani na volně přístupných foto či video záznamech Ukrajinských bojovníků se kterými se chlubí na sociálních sítích a na svých vlastních webovkách, -ONI však nechtějí vidět, nechtějí znát, nemíní komentovat, nemíní dokonce připustit, že se něco podobného v Evropě 21. století děje !!!     ......za formu a obsah pak R^

5 2
možnosti
Foto

Proč se to všechno děje zrovna takto, není nepochopitelné. Nicméně, aby to člověk pochopil, musí k tomu mít podmínky, zejména odstup, nadhled, naprostou nezávislost myšlení, potřebný rozhled (zkušenost, vzdělání, zájem o věc). To není jednoduché, proto většina lidí není schopna pochopit, vo co go. ;-(

3 2
možnosti

Je vidět, že do amerických médií občas nějaká informace prosákne. Což se o těch našich říct nedá. Naši novináři se bojí? Nebo jsou neschopní získat objektivní informace? Nebo, a to je vůbec nejhorší, záměrně vytrhávají věci z kontextu? Nedávno proběhla médii fotka separatisty s hračkou ze sestřeleného letadla. Samozřejmě s patřičným tendenčním komentářem. Komu se podařilo najít celý videozáznam, zjistil, že událost se odehrála diametrálně odlišně. Faktem také je, že stejně (jako autor blogu), situaci na Ukrajině popisují Ukrajinci, kteří jsou u nás a mají na Ukrajině rodiny (aspoň tedy ti, se kterými jsem se setkal).

9 0
možnosti

J51a93r26a 85R16a82n36k

12. 8. 2014 1:24

A ti sami Ukrajinci a je jich pres milion, ziji v Kanade a maji tam sve mile, pribuzne a presto to vidi jinak, nez ti ovlivneni socikem, tak komu mame verit? Sociopatovi,,kteremu bylo jedno, ze jsou demonstrace pred OH, ale potreboval se ukazat zapadnimu sveu, tak jako jiz Cina predtim, kdyz ani nezaplatili lid pracijici na stavbe budov a stadionu pro OH????;-O

1 7
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Přemýšlivý světoobčan

Seznam rubrik