Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a18n 97Z30a17j56a62c

12. 9. 2013 20:38

Milý pane,

k obsahu vašeho blogu pro mne nemá smysl se vyjadřovat; dno žumpy je příliš hluboké a já nemám potápěčskou výbavu.

Omezím se na jediné: pokud si přečtete diskusi pod mým blogem (ovšem věřím, že jste to udělal - když už se k ní vyjadřujete), zjistíte, že jsem panu Novotnému smazal pouze dva příspěvky. Dva příspěvky, které následovaly po mé slušné prosbě, ať jde spamovat jinam. Jeho dalších asi padesát předešlých příspěvků, z nichž mnoho je... jaksi... mnohem výraznějších, než ty dva, které jsem smazal, v diskusi jsou a mazat je nebudu - což jsem ostatně v diskusi také psal.

Nevím, zda manipulujete záměrně, nebo omylem - tak či tak vás žádám, abyste to nedělal.

0 0
možnosti
Foto

To se nám Novotný rozepsal. Rád bych toho člověka poznal. Udělal na mne také dojem.;-)

0 0
možnosti
Foto

Jednoduché články, jednoduché odpovědi, stačí odpovědět "výborně" nebo "karma" a plusy se jen hrnou. Jakýkoliv jen trochu jiný náhled je od stáda náležitě potrestán. Do rozvášněného stáda není radno vstupovat. Já jsem někam (už nevím kam) napsala, že nejprve je příčina (nenažranost, dobývání území a uzurpování moci nad druhými lidmi) a pak teprve následek a organizování komunistických stran nebylo nic jiného než jen ten následek čili obrana. Kteří mají na svědomí více mrtvých, to jsou hádky pro malé děti, možná by se dalo zjednodušeně říci, že přece ti, kdo si začli. Ale rovnání nacismu a komunismu k sobě je geniální tah, kterým si pomáhají dnešní mocní k vymývání mozků, to se musí uznat. My vypustíme do světa lež "nacismus a komunismus jedno jest" a uvidíte, že se ty ovce na to chytnou ;-D

3 3
možnosti

Jaký je vlastně rozdíl mezi nacionálním socialismem v Německu a internacionálm socialismem v Sovětském Svazu?

Ten rozdíl je v nepříteli.

Každá tyranida potřebuje nepřítele, který stmeluje a současně je výmluvou pro zavádění lumpáren.

Pro internacionální socialismus byl tento nepřítel třídní, pro nacionální socialismus byl nepřítel rasový.

Tedy pro sovětské socialisty byl nepřítelem každý, kdo něco vlastnil, zejména půdu nebo výrobní prostředky. Pro německé socialisty byl nepřítelem každý, kdo nebyl "árijec".

Dále se pak ještě trochu (ale ne moc) lišili formou zabíjení nepřátel: němečtí nacionální socialisté zabíjeli své nepřátele ponejvíce plynem a hladem, sovětští internacionální socialisté je zabíjeli mrazem a hladem.

1 1
možnosti
Foto

Hlavně stáli v čele těch dvou systémů psychopati: tam Hitler, onamo Stalin. Někteří římští císaři jak známo mučili a zabíjeli své soky i na veřejnosti, trhali ji přirození a trávili různými jedy. Lidi jsou bestie, thlí vládci zvlášť. Churchil měl samozřejmě pravdu, že nic lepšího, než tuhle pitomou demokracie si lidi nezaušlí a ať naní koukají makat (to obšlehl Babiš). :-)

1 1
možnosti

K46a33r53e58l 31N68o91v64á10k

12. 9. 2013 10:07

Je podivné, že u nás má marxismus stále zastánce. Marx volal po vyhlazení Slovanů v Evropě, volal po krvavém teroru  proti myšlenkovým odpůrcům komunistů.

Lenin volal po krvavém teroru a taky ho sám zavedl.

3 2
možnosti
Foto

U každého autora, který toho hodně napsal, lze nalézt nonsensy. Dnes jich přece máme plná média. Pokud o Marxovi víte jenom to, je to sakramentsky málo a udělali z vás vola. ;-) Revoluce v Rusku byl z pohledu Marxe rovněž nonsens. Tvrdil to Trocký a kruťák Stalin ho za to nechal zavraždit v Mexiku. Podobně jako si mocní tohoto světa všimli Ježíše Krista až po několika staletích, podobně to bude pravděpodobně i s Marxovými názory. Doba se zrychluje, ale i tak to může ještě pár desítek let trvat. ?

0 0
možnosti

mě na té diskusi hlavně zaujalo, že se tam vášnivě diskutující rozmluvili, že nacismus je levicový extremismus, je to v poslední době takové modní tvrzení, podle diskutujících patrně neexistuje extremismus pravicový, fašismus, nacismus jsou dle nich jasně levicové ideologie vycházející ze socialismu. Ani Breivik dle nich není pravicový extremista, ač tedy ve svých poněkud chorých posláních všude kritizuje marxismus. Co je pak extrémní pravice? Neexistuje?

1 0
možnosti
Foto

Spíš bych se přiklonil k tomu, že nacismus je prostě nacismus, přívlastek je matoucí. Pokud mu dávají přívlastek levicový, pak se domnívám, že hlavním smyslem je poškodit levici jako takovou. Podobně bychom mohli, třeba tvrdit, že otrokářství, v jehož moderní podobě dnes žijeme, je pravicové. Osobně jsem zvyklý věci hodnotit jen podle toho, jestli jsou pro člověka a současně pro celo lidskou společnost přínosné nebo ne. Příslušnost hybatele k nějaké klasifikaci mne nezajímá.:-)

2 0
možnosti

Vadí mi přirovnávání činu Jana Zajíce k obětem esesáckých vrahů!Dále pak...musíme znát historií Evropy...a vy si myslíte,že ji jako neznáme?

0 0
možnosti
Foto

Historii znají ti, kdo se o ni skutečně zajímají. Nejlépe ji znají historici a hned po ní by ji měli mít v malíčku politici. Znalost historie spočívá ve vysvětlení a pochopení dějů, jejich příčin a následků, motivů a idejí aktérů atd. atd. Jakmile se začneme zajímat o Evropu, musí me se zákonitě začít zajímat o celý svět. Česká republika je malou lodičkou v tomto oceánu. Nicméně pochopení přítomnosti vyžaduje znalost cesty a způsob, jakými jsem k ni došli. Si myslím. Atd. atd.[>-];-)

1 0
možnosti
Foto

Při "ponorech" se prostě občas na dno narazí :)

1 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Přemýšlivý světoobčan

Seznam rubrik