Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Koilk má Stalin na svědomí mrtvých, a kolik Bandera? Kdo je z nich větší zločinec?8-o

0 0
možnosti
Foto

Asi Bandera. Toho oslavují ještě dnes.:-) Stalina nikdo neoslavuje. Nebo u vás doma na něho ještě držíte?

2 0
možnosti

Jenom podotýkám, že Stalinův SSSR byl opravdu ekvivalentem Hitlerovy Říše. Na územích, které byly k SSSR připojeny přímo, Stalin prováděl genocidu srovnatelnou s tou nacistickou - vyvraždění polských důstojníků v Katyni, genocida na Ukrajině a v Pobaltí. Stalin byl veden velmi podobnou rasovou teorií jako Hitler, v ruském případě se jednalo o nadřazený ruský národ. Uplatňoval stejnou teorii životního prostoru (nedávno mě šokovala jedna etnická Ruska z Estonska, potomek těch Rusů, které v porobeném Estonsku usadil Stalin, když Stalina obhajovala s tím, že "velký národ se přece potřebuje rozšiřovat"), akorát, že tu válku vyhrál, takže ji mohl dotáhnout mnohem dále než Hitler ve střední Evropě. Pro Hitlera bylo okrajovým územím Pobaltí či Ukrajina, pro Stalina Československo. Proto u nás Stalin nebyl tak krutý jako v Pobaltí, ale v Pobaltí byl zrovna tak krutý jako Hitler u nás. V Pobaltí bylo plno Lidic a Ležáků ještě dlouho po válce. Proto jsme se my spojili proti Hitlerovi se Stalinem a proto se mnozí v Pobaltí a na Ukrajině spojili proti Stalinovi s Hitlerem. Stalin možná pomohl porazit Hitlerovu Říši, ale byl by velmi brzy rozpoutal třetí světovou útokem na západní Evropu. Již se k tomu chystal, ale nakonec se nechal odradit americkým jaderným arzenálem. Tolik k tomu SSSR a jeho "hodnotám, které jsou nyní pošlapávány".

Co se týče problému na Ukrajině, nebýt Putinovy materiální i lidské podpory místních fašistů, žádná občanská válka v Donbasu nebyla. V samotné Moskvě už nacionální šovinismus dosáhl takové úrovně, že se zdejší diktatura dá klidně označit za nacionálněsocialistickou. To Putin to dělá, nikoli "pokrytecký Západ".

2 2
možnosti
Foto

Pokud si dobře pamatuji, sovětští komunisté se od Stalinova režimu distancovali v padesátých letech minulého století, tedy již před 60 lety. Genocida domorodců na obou ametických kontinentech a obchod z černými otroky patří také do historie lidské rasy. Rusko má svá specifika a tradice, jakož i své představy o organizaci a řízení společnosti, nicméně v žádném případě se dnes nejedná o žádnou "Říši zla". To, co si ještě zažijeme s Ukrajinou a s její takzvanou elitou, bude pro lidstvo další velké poučení. Zaplať bůh za klidný, uvažlivý a současně odvážný postoj Ruska v nastalé situaci - je v tom, moudrost, kulturnost, tolerance i civilizační zralost, jakých západní demokraté nejsou schopní.

4 2
možnosti
JS

Karma sem, karma tam. Každý kdo chce bojovat proti Rusku je demokrat a tím náš přítel.

1 0
možnosti
Foto

Těžko dnes už jinde najdu kvalitnější názor. Hle, promluvil Čech - hrdina.Rv

0 0
možnosti
PK

P70e56t51r 87K63u15č28e28r18a

18. 8. 2014 18:16

Na Ukrajine prevladaji ruzne pohledy na kontroverzni osobnosti a stale jsou otevreni prehmatum. Kdezto v rusku, ta oficialni statni politika, dejme tomu v nazoru prave na Banderu, prilis prostoru momentalne nedava. Jsem presvetsen, ze Bandera v Ukrajinskych elitach, mimo dejme tomu urcite historicke fajnsmekry a politiky prilis nefiguruje.

1 0
možnosti

Autor ještě mohl připomenout, že mezi velmi populární osobnosti v Rusku patří masoví vrazi Stalin i Lenin.

1 2
možnosti
JC

Zajímavý a dobře napsaný článek!

Zasloužená karma.R^

2 2
možnosti
OP

Pošlete, prosím, váš článek do redakcí různých novin a časopisů, třeba se někdo odváží ho zveřejnit

3 1
možnosti
Foto

Neodváží.

Naši novináři musí psát podle zadání západního mainstreamu, jinak by se pro svoje zaměstnavatele stali přebytečnými.

1 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Přemýšlivý světoobčan

Seznam rubrik