Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P79a58v90e78l 23H87e54k

21. 11. 2013 13:27

Hm, to bude stejně účinný jak ta krabička, kerá vracela zpět do sítě vodpornou jadernou elektřinu.

 Ale k tématu, život spotřebitele nehrožuje, tak proč by to měl stát zakazovat?

0 0
možnosti
Foto

Protože se výrobek nejmenuje "Ozdobná elektrokrabička" , nýbrž "Spořič elektrické energie". Jde o cosi podobného jako u snad pochopitelnějšího rozdílu mezi milým úsměvem a kopancem do zadku. :-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Tak já zase takové inovace vítám, proč se bránit technickému pokroku.;-D Podobnou jsem viděl na androidu....aplikace Solární nabíječka. Na mobilu se vám objeví grafický solární panel a problikává ikonka dobíjení....výborná věc.;-D

2 0
možnosti
Foto

Tak vidíte. Ten "skvělý" spořič si určitě kupte. Nebo počkejte až bude v prodeji nový model se solární nabíječkou.

1 0
možnosti
Foto

Víte, když mi někdo nabízí šunt a já to koupím, tak si za to můžu já sám a stát do toho nemá co zasahovat. 

Mně naopak velmi vadí, že mi stát diktuje, že musím povinně nakupovat šunty o které vůbec nestojím. 

Ta vaše nálepka by se hodila na drtivou většinu služeb a zboží, které nám stát prodává. A my nemůžeme odmítnout, zatímco výrobky jak Energy Saver Pro odmítnout můžete. 

Ostatně proč si nepořídit za drahý peníz přepěťovou ochranu když můžete na trhu dostat mnohem levnější zboží se stejnými vlastnostmi. Takto nakupuje poměrně hodně spotřebitelů a jen díky tomu drží stát nad vodou.

1 0
možnosti
Foto

Jen jsem si dovolil upozornit, že v takovém případě je i ta ČOI, kterou si platíme ze státních tedy našich peněz, jen dalším šuntem. Škoda, že se nemůžeme shodnout ani nad takto jednoduchým případem. Osobně nákupem šuntů nehodlám stát držet nad vodou ani náhodou. Nejsem zvrhlík.:-)

1 1
možnosti
KN

K19a19r80e81l 98N44o97v84á57k

21. 11. 2013 8:57

Věc má dvě roviny.

1. Není důvod zakazovat něco co není nebezpečné.

2. Zdá se, že jde o podvod. To však musí řešit policie.

   Pokud víte, že probíhá trestný čin podvodu, měl by jste to oznámit a policie by měla      jednat.

0 0
možnosti
Foto

Ale já o žádném zakazování přece nemluvím. Jen komentuji, co bych udělal, abych stížil život podvodníkům, kteří manipulují s lidmi za účelem získání peněz způsobem, který sráží civilizaci do žumpy. To si opravdu už nejsme schopni vzájemně rozumět?

0 0
možnosti
RH

Uzitek je subjektivni, taky mam doma radu zbytecnych veci. Nesmime delat z lidi blbce, jinak se podvodnikum nenauci celit rozumem. Ona regulace nebo nejaka zkusebna vyjde obcany mozna jeste draz. Nakonec to muze skoncit nejakou komisi, ktera bude rozhodovat, ktera kniha je hodnotna a ktera nesmi vyjit. Koukejme na lidi spis jako na bytosti obdarene rozumem.

2 0
možnosti
Foto

Pak bychom se měli dohodnout, co to ten "rozum" vlastně je. S průměrným IQ = 101 těžko něco naděláme a to je voda na mlýn podvodníků.

0 0
možnosti
FV

Čím víc budete lidi vodit za ručičku, tím méně budou nuceni samostatně přemýšlet ;-(

0 1
možnosti
Foto

Obecně souhlasím, ale likvidace pastí na slony by měla být v zájmu celé společnosti.[>-]

0 1
možnosti

Takže chcete zavést povinnost nechat ověřovat funkčnost naprosto každého zboží v nějaké zkušebně? 

(Vždyť tohle může koupit skutečně jen nějaký totální bezmozek :-()

1 0
možnosti
Foto

To jsem neřekl. Když se ovšem na něco takové přijde, mělo by se pro ochranu zákazníka udělat něco nekompromisního. Stav je takový, že klamné informaci uvěří vždycky dostatek lidí, aby podvodník udělal "ránu" a pak se z trhu vypařil.

0 0
možnosti
PT

Tohleto ale fakt funguje dobre. Kdyz si koupite dva a zapojite do serie, tak mate hned usporu celych 15/16 vstupni energie, coz dokaze prumernemu rodinnemu rozpoctu usetrit spoustu penez na vanocni darky.

0 0
možnosti
MT

Já jsem jich chtěl rozmístit po baráku asi pět, abych dosáhnul úspory 120%. Bude to fungovat?

5 0
možnosti
PK

P49a28v69e79l 13K93u68r47a46l

20. 11. 2013 23:25

Proč by to měl platit prodejce ty nálepky? Od toho se snad na daních platí ČOI aby tohle zařizovala. Výrobci do toho nemá co kecat.

A ruku na srdce... stejně by ta nálepka musela být prakticky na čemkoli co se ukazuje v televizních reklamách... nic tak pořádně nefunguje...

Snad možná počítače a to především proto že pořád je dost velká část zákazníků dost fanatická na to aby si to nezávisle změřila.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o povinnost výrobce (ten je stejně někde v Číně) ale o povinnost prodejce - ten přeci rozhoduje o tom, co dá lidem na pult. A když chce podvádět, ať platí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Přemýšlivý světoobčan

Seznam rubrik